Doe ook mee

Word ook reparateur of gastmens bij Repair Café Jeltje

Zoek je vrijwilligerswerk in Amsterdam? Repair Café Jeltje heeft al een mooi legertje vrijwillige reparateurs verzameld, maar we zijn altijd geïnteresseerd in meer personen uit de buurt die hun vaardigheden willen inzetten. Jong, middelbaar of oud; wij heten iedereen welkom die iets goed kan of wil leren.

We zoeken nog iemand die het leuk vindt om onze bezoekers te koppelen aan de reparateurs. 

Als vrijwilliger ben je drie uur per maand aanwezig als gastheer/gastvrouw/gastmens, reparatiedeskundige (of als reparateur in wording) tijdens de Repair Café-ontmoetingen. Lees hier interviews met onze vrijwilligers.

We zoeken vooral mensen die handig zijn in de onderstaande categorieën en hun kennis en vaardigheden willen delen met buurtgenoten. Als je graag wilt leren repareren, kun je onder begeleiding van een ervaren reparateur ook komen helpen.

* kleding/textiel (voor naaien en (on)zichtbaar stoppen, knuffels herstellen)
* elektrische apparaten
* elektronica
* meubels/houten voorwerpen

Gastmensen gezocht!

Wij zoeken mensen die het leuk vinden onze bezoekers te verwelkomen met koffie, thee en lekkers én we zoeken nog iemand die het leuk vindt om onze bezoekers te koppelen aan de reparateurs (die elk hun eigen expertise hebben). Je bent aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café. Een beetje stress-bestendigheid is wel fijn, want als het druk is gebeurt er soms veel tegelijk. Uiteraard zijn sociale vaardigheden een must. Lees wat meer in het interview met Rinke, die deze rol ook vervult, maar een pauze heeft. 

Aanmelden als vrijwilliger?

Zoek je zinvol vrijwilligerswerk in Amsterdam en heb je drie uur in de maand beschikbaar? Vul hiernaast het formulier in en vertel in het kort op welke vlakken je handig bent. Of bel Frank Met, 06-27522891.

Tot ziens in Repair Café Jeltje!
Repair Café Jeltje
Buurtsalon Jeltje
Eerste Helmersstraat 106-N
1054 EG Amsterdam

Avond bij Repair Café Jeltje: een reparatie aan een schroefmachine, met veel bezoekers en vrijwilligers.
Foto: Lucy Lambriex