Wat: Feest! | Waarom?: Repair Café Jeltje bestaat 5 jaar | Voor wie: iedereen is welkom | Wanneer: op 2 juni van 19 – 22 uur én op 3 juni van 10 – 14 uur. | Waar?: Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106-N Amsterdam | Wat kan ik verwachten?: reparaties gaan gewoon door en er is taart, bubbels, live muziek, workshops en meer.

5 jaar alweer!

We geloven het zelf bijna niet, maar vijf jaar geleden, op 1 juni 2018, hielden we ons eerste Repair Café. Sindsdien hebben we meer dan ruim elf honderd reparaties verricht, waarvan ongeveer 75 % een succes was. We ontmoetten in die periode honderden buurtgenoten en velen komen met regelmaat terug. 

Van de vrijwilligers van het eerste uur zijn de meesten nog elke maand van de partij en er komen ook nog steeds nieuwe enthousiastelingen bij. Dit maakt ons blij en dankbaar.

Welkom! Vier ons eerste lustrum samen met ons op 2 en 3 juni.

lekke band

Op vrijdag echt een reparatiefeestje

Welkom! Vier ons eerste lustrum samen met ons.

Op vrijdag 2 juni van 19 – 22 uur is er een echt reparatiefeestje met live muziek van de Back Alley Preachers, taart, hapjes en bubbels. Je bent welkom met ons het glas te heffen en je kunt ook gewoon iets laten repareren.

Op zaterdag (samen) repareren, leren en doen

Op zaterdag 3 juni van 10 – 14 uur feesten we nog even door. Ook dan is er taart en zijn er (alcoholvrije) bubbels. De dag zal staan in het teken van samen repareren, leren en doen en we nodigen ook kinderen uit om hun kapotte speelgoed samen met ons te repareren.

Let op: op vrijdag alleen handwerk en op zaterdag helemaal géén textielreparaties.

Ook kinderen zijn welkom met hun kapotte speelgoed.

Afbeelding Repair Café Jeltje Amsterdam Oud West bestaat 5 jaar!

Neem ook iets mee ter reparatie. (Op zaterdag géén textiel).

Op zaterdag 3 juni: reparaties, één op één leren en een workshop

Tussen 10 en 14 mag je weer binnenlopen voor een reparatie en we kunnen je iets leren wat je altijd al wilde weten.

New Kintsugi: porselein repareren met goudlijm

Leer de basics op het gebied van elektrische apparaten

Leer van Robert de basics op het gebied van elektrische apparaten. Hij leert je bijvoorbeeld hoe je een kabelbreuk kunt vaststellen, een zekering doormeet met de multimeter en hoe je een nieuwe stekker aan een snoer zet. Je kunt gewoon binnenlopen om hem dit te vragen. Alle reparateurs staan overigens open voor vragen. 

New Kintsugi: porselein repareren met goudlijm

Leer solderen met Frank

Soldeer je naam of iets anders wat je zelf kiest! Loop gewoon binnen en vraag naar Frank. Heel misschien moet je even wachten als hij met een reparatie bezig is.

lekke band

Leer je fietsband plakken

Of leer je fietsband plakken van André. Hij vindt het extra leuk om dit aan kinderen te leren, maar schaam je niet als je wat ouder bent en het ook nog niet weet. Je kunt gewoon binnenlopen om dit te komen leren. Na afloop krijg je een certificaat.

Workshop New Kintsugi (beperkt aantal plaatsen en al bijna vol!)

Tijdens de workshop ‘New Kintsugi’ leer je je gebroken kopje of bordje repareren met goudlijm, zodat het weer een nieuw leven krijgt met een prachtige zichtbare reparatie.

New Kintsugi: porselein repareren met goudlijm bij Repair Café Jeltje

De workshop is voor iedereen vanaf 8 jaar en start om 11 uur. Meedoen is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom) maar meld je wel even aan met een mailtje naar . Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

(We zitten bijna vol! Er komt eventueel een wachtlijst.)

Neem zelf een gebroken dierbaar kopje, bordje of beeldje mee of oefen op iets van ons. Heb je wat porselein over dat we mogen gebruiken voor de workshop, wil je dat laten weten en meenemen?