Wat?: open in corona-tijd | Vanaf wanneer?: 3 juli | Hoe?: lees hier de spelregels | 

Naast repareren gaat het bij ons altijd om leren en ontmoeten.

Op 3 juli ben je weer welkom!

Hieronder lees je hoe we te werk gaan in corona-tijd. 

We kijken er enorm naar uit om je weer te helpen met reparaties aan je textiel en spullen, dus elke eerste vrijdag van de maand om 19 uur gaat de deur van Buurtsalon Jeltje weer open.

Het gaat allemaal wel een beetje anders dan voorheen, maar naast repareren, zal het bij ons altijd gaan om leren en ontmoeten. Daarom mogen de bezoekers samen met de reparateurs in de zaal. We volgen daarbij de regels van de Buurtsalon (en het RIVM) en zullen samen met jou zorgen dat er nooit te veel mensen op elkaar komen te zitten.

Normaal gesproken vragen we je gezin mee te brengen maar nu is het vriendelijk verzoek aan de bezoeker: kom alleen! Er mogen namelijk maximaal 16 mensen tegelijk in de grote ruimte. We starten met team van zeven reparateurs (vijf voor spullen, twee voor textiel). In de hal is een wachtruimte voor enkele personen en de gastvrouw verzorgt de innerlijke mens, dus vervelend wordt het wachten niet! 

De gastvrouw verzorgt de innerlijke mens, dus vervelend wordt het wachten niet! 

Wij zorgen voor een veilige omgeving. Van jou vragen we wat extra geduld en medewerking:

Kom alleen
En blijf thuis als je koorts hebt of veel hoest of niest.

Houd 1,5 m afstand tot elkaar en er is eenrichtingsverkeer 
Aan de voorkant, op een Eerste Helmersstraat 106-N kom je binnen en aan de achterkant ga je er na de reparatie weer uit. Volg de pijlen op de vloer en houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Aan de voorkant kom je binnen en achter ga je er weer uit.

 

 

Kom alleen en houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Handen desinfecteren en in de hal wachten
Bij binnenkomst desinfecteer je je handen. In de hal vangen we je op, krijg je instructies en doen we de intake. Er zijn enkele stoelen waar je zo nodig kunt wachten. Bij te grote drukte vragen we je later terug te komen.

Laat je e-mailadres en telefoonnummer achter
Hoewel we er samen alles aan gaan doen besmetting te voorkomen, willen we je vragen bij de intake je e-mailadres én je telefoonnummer achter te laten. Zo kunnen we je benaderen mocht er toch een besmetting blijken te zijn. 

Ontsmetten objecten

Je ontsmet zelf je apparaat of ander object voordat de reparateur ermee aan de slag gaat. Wij zorgen voor de nodige middelen. Het is een mooi moment om aan de reparateur te vertellen waar het aan scheelt en hoe het is gekomen.

Was je textiel
Kom je voor een kledingreparatie, zorg dan dat deze goed gewassen is met wasmiddel, liefst op een hoge temperatuur.

Er is voorverpakt lekkers en de koffie en thee worden voor je ingeschonken. We zorgen zoals altijd voor wat snoeperij en koffie en thee. Gelieve zelf geen taart of cake mee te brengen.

Ga thuis naar de WC
Mocht je toch naar de WC willen gaan, maak dan na gebruik de WC-bril en kraan even schoon. Schoonmaakmiddel is aanwezig.

Na achten minder wachten
Meestal is het na 20 uur rustiger.

Je vrijwillige bijdrage mag contant
Maar je mag ook via een Tikkie betalen.

Na achten meestal minder wachten!

Foto’s: Lucy Lambriex