Wat: blij | Waarom zo blij: samen repareren mag weer | Hoe: lees en kijk! | Wanneer: elke eerste vrijdag van de maand

Feestavond: samen repareren mag weer!

Op vrijdag 1 oktober gingen we weer aan de slag op de ons vertrouwde manier. Samen repareren aan twee lange tafels en het ‘textieleiland’ is een groot plezier voor vrijwilliger en bezoeker.

Hoewel we ook genoten hebben van de keren dat we op anderhalve meter afstand open mochten, is het wezenlijk anders als je gewoon even bij elkaar kunt staan en je met een paar mensen over een apparaat kunt buigen. Je ziet meer en je leert meer.

Het is wezenlijk anders als je gewoon even bij elkaar kunt staan en je met een paar mensen over een apparaat kunt buigen.

Steeds meer bijzondere spullen

Hadden we in het verleden vooral veel lampen, strijkijzers en stofzuigers; steeds meer mensen nemen iets mee dat we nog niet onder handen hadden gehad zoals een elektrische deken of een vintage wekkerradio. Zo blijft het steeds een nieuwe uitdaging en blijven we leren.

Met vereende krachten en serieuze kwaliteitscontrole na (loopt ie niet te snel?) wordt een prachtige vintage wekkerradio aangepakt. Een nieuwe kost een paar Euro bij de Blokker, maar het is toch veel leuker om samen te repareren? Kom gerust een keer langs om de sfeer te proeven en neem iets mee dat stuk is. Dat maakt het nog leuker.

vintage wekkerradio repareren
vintage wekkerradio repareren
pannendeksel repareren met zilversoldeer

Laat nu ook je RVS pannen en deksels fiksen

Vrijwilliger Robert kon meteen zijn nieuwe speeltje gebruiken en de losgelaten knop van een pannendeksel met zilversoldeer weer vastzetten. Dit konden we eerst nog niet in huis doen, maar dankzij deze uit de hand gelopen hobby van een zeer gepassioneerd reparateur, kun je voortaan ook met je RVS pannen en deksels komen.

pannendeksel repareren met zilversoldeer

Laat je RVS pannen en deksels fiksen

Kinderen mogen ook weer mee

We realiseren ons dat ons tijdstip niet heel kindvriendelijk is, maar gelukkig nemen mensen ook weer hun kinderen mee. Zij blijken het keer op keer erg interessant en leerzaam te vinden.

Neem je kind mee naar Repair Café Jeltje
Neem je kind mee naar Repair Café Jeltje

Kinderen vinden samen repareren ook interessant en leerzaam

Toegang

Om te zorgen voor een zo veilig mogelijke omgeving voor zowel de bezoeker als onze vrijwilligers, volgen we de richtlijnen van het landelijke Repair Café. We controleren bij de ingang je coronatoegangsbewijs (of papieren vaccinatiebewijs.)

Foto’s: Lucy Lambriex

Een nieuwe kost een paar Euro bij de Blokker, maar dit is toch veel leuker?