Wat: RieDeLight Takkenlamp | Waar te koop?: op onze Repair café-avonden en bij Robert zelf | Prijs: € 20,- | Door wie: reparateur Robert | Ge-re/upcyclede onderdelen: afgedankte adapters, gevonden hout, gerecycled plastic

Nu te koop tijdens de repair café-avonden: RieDeLight Takkenlamp

Onze reparateur Robert repareert niet alleen graag, maar vindt het ook mooi om nieuwe producten te ontwikkelen op basis van oud materiaal: upcycling genaamd. Zijn geliefde gereedschap de 3D-printer komt hem hierbij goed van pas. Hij ontwierp een LED-lampje op een voet van takken, met een ge-3D-print kapje en vervolmaakte het ontwerp in enkele stappen.

Robert ontwierp een LED-lampje op een voet van takken, met een ge-3D-print kapje.

De prototypes

Het eerste prototype had een voet en steel van aan elkaar gezette PVC-pijpen. Heel charmant, maar nog wat wiebelig. Vervolgens experimenteerde Robert met gevonden multiplex-platen, boeken en zelfs afgeschreven melkschuimers. Deze laatste verlichten de bar tijdens onze reparatie-avonden.

Heel charmant, maar nog wat wiebelig.

Afgedankte adapters welkom (tussen 9 en 20 Volt)

Als stroomvoorziening gebruikt Robert afgedankte adapters. Hij struint er kringloopwinkels voor af en vraagt zijn omgeving ze te doneren. Mocht je een adapter hebben liggen waarvan je niet meer weet waar die voor is, dan is deze heel welkom! Let op: spanning moet liggen tussen 9 en 20 V en de stroomcapaciteit (current) minimaal 500 mA (milliamperère). Dan kan het LED-lampje er goed op branden.

En toen wilde men de lampjes kopen!

Toen Robert enkele lampjes had gemaakt met een voet van gevonden doorleefd hout, bleken vrijwilligers en bezoekers deze te willen kopen. Hij heeft inmiddels een kleine familie wonderlijke lampen geproduceerd voor de verkoop.

Hij vraagt daarvoor de zeer bescheiden prijs van € 20,-. Daarvan doneert hij € 5,- aan onze pot. Wij kopen er gereedschap en andere materialen van.

Hij vraagt daarvoor de zeer bescheiden prijs van € 20,-, waarvan hij € 5,- doneert aan onze pot.

Iedere RieDeLight Takkenlamp is uniek

De foto bovenaan de pagina geeft een goede indruk van wat je zoal kunt verwachten, maar we kunnen niet garanderen dat alle lampen er nog zijn. Ieder exemplaar is uniek. Robert laat zich inspireren door de takken en stammen die hij tegenkomt. Soms is een lamp hoog, soms laag, soms breed, soms smal. De kapjes op de RieDeLight Takkenlampen zijn er vooralsnog in de kleuren geel, oranje, rood, groen en grijs.

Ieder exemplaar is uniek. Robert laat zich inspireren door de takken en stammen die hij tegenkomt.

Zelf een lamp maken?

Robert helpt je graag op weg. Voor de richtprijs van € 25,- adviseert hij je voor het maken van de lamp en levert hij de benodigde basismaterialen.  Lever je zelf de adapter, dan krijg je ook nog € 2,- korting. Een workshop op maat voor een groepje is ook mogelijk.

Neem contact met hem op via het formulier.

Heb je ideeën voor iets bijzonders op maat? Robert staat overal voor open!

Als je niet kunt wachten…

Wil je ontzettend graag zo’n lamp kopen en kun je niet wachten tot ons volgende Repair Café? Of heb je ideeën voor iets bijzonders op maat? Robert staat overal voor open en via onderstaand formulier neem je rechtstreeks contact met hem op.

Foto’s: Lucy Lambriex

Neem contact op met Robert

15 + 7 =